Overige evenementen

Wahlwiller--Twee Quirinuswandelingen van en naar Wahlwiller

Zaterdag, 1. September 2018
 

De lange pelgrimstocht (ca. 30 km.) begint in het Eiffeldorpje Rott (bij Roetgen, ten zuiden van Aken), vanwaar ruim 100 jaar geleden de Quirinusverering naar Wahlwiller is gekomen.

08.45 uur: korte openingsviering daarna via Lichtenbusch (B), de bron van de Geul, het Aachener Wald, het Drielandenpunt naar het Pelgrimsplaatsje Holset. Hier voegen de pelgrims die de korte tocht maken bij hen.

De korte pelgrimstocht (ca. 12 km.) begint in de kerk van Wahlwiller en gaat via Oud-Lemiers naar Holset waar de pelgrims uit Rott worden opgewacht.

Na een gezamenlijke pauze en een gebed bij de Lourdesgrot aan het Genovevakerkje leggen beide groepen pelgrims samen de laatste 6 km. af naar Wahlwiller. 

Daar wordt om 17.15 uur een korte bezinning gehouden die wordt afgesloten met een zegening met de relikwie van de H. Quirinus. 

Tot slot staat er een heerlijke pelgrimssoep met brood klaar voor elke pelgrim in Gemeenschapshuis "Wilder Tref", President J.F.Kennedystraat 11, 6286 BG 

Aanmelden vóór maandag 27 augustus.
Vrije gave.

(de wandelaars worden met een auto om 08.00 uur vanaf Wahlwiller naar Rott gebracht; wandelaars èn chauffeurs kunnen zich aanmelden bij Dhr. Marcel Ploumen 043 451 2060) 

 

 
Locatie : H. Cunibertuskerk
Oude Baan 23
Wahlwiller

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.