Overige evenementen

Vaals--Dag van de koordirectie

Zaterdag, 8. September 2018, 15:00
 
workshop_koordirectie.jpg

Workshop en afsluitend concert ihkv de Dag van de Koordirectie.

Zoals wellicht bekend geeft onze organisatie hoge prioriteit aan talentontwikkeling en -bevordering. Daartoe is voor 2018 een gevarieerd programma gerealiseerd, uiteenlopend van concerten door toptalenten zoals Youri Revich en Weying Chen, concerten door studenten van conservatoria, masterclasses en workshops. Dankzij de medewerking van diverse overheidsinstanties en fondsen zijn wij in staat om dit omvangrijk programma te realiseren.
Op 8 september a.s. vindt de Dag van de Koordirectie plaats, in samenwerking met de conservatoria Hasselt, Maastricht en Eupen. E.e.a. onder leiding van Ludo Claesen en Rainer Hilger. Workshops voor koordirectie zijn een ware niche in de markt. Aankomende topdirigenten vinden slechts zelden de mogelijkheid zich verder te specialiseren. Het professionele koor Carmina Viva uit St. Vith vormt de basis van de workshop met aansluitend een concert. De workshops beginnen om 15.00 uur en het concert begint om 20.00 uur.
De workshops zijn gratis te bezoeken. Voor het concert geldt een entreeprijs van € 10,00 p.p., Vrienden van de Kopermolen betalen € 8,00.
Op het repertoire staan o.a. liederen van Poulenc, Britten, Claesen.

CARMINA VIVA

Het uit Oost-Belgie afkomstige koor-ensemble CARMINA VIVA werd onder leiding van Vera Saam-Genten in het jaar 1998 opgericht. Later deelde zij het werk van dirigent gedurende drie jaar met Rainer Hilger. Sinds 2012 is Rainer in zijn eentje verantwoordelijk voor de leiding van het ensemble.
Doel van de leider van het koor is het om het fundament te leggen voor een goed samenklinkend vocaal ensemble, waarin jonge ambitieuse zangers de gelegenheid hebben belangrijke en veelzijdige koormuziek ten gehore te brengen.
Het ensemble CARMINA VIVA wil met idealisme, individuele inzet en door de ontwikkeling van een homogene koorklank een zo hoog mogelijk kunstzinnig niveau bereiken. Naar het motto „vanaf de renaissance tot en met het eigentijdse“ trekt het ensemble in zijn concerten een grote stilistische lijn door de verschillende stijlperioden van de klassieke koormuziek. Daarnaast presenteert CARMINA VIVA regelmatig ook belangrijke uitvoeringen van amusementsmuziek en jazz.
Bij concoursen voor koren in Oost-België is CARMINA VIVA steeds bij de hoogst geplaatsten. In 2015 behaalde CARMINA VIVA met 95,5 % der punten het beste resultaat van alle Duits-talige koren. Verdere successen had het koor met concerten in Wallonië, Vlaanderen, Duitsland, Nederland, Luxemburg en op internationale koorfestivals in Orscholz (D) en Wernigerode (D). in 2014 bereikte CARMINA VIVA de 2de plaats op de Europese koorwedstrijd in Mersch (L).

Leiding: Ludo Claesen, docent koordirectie aan de conservatoria van Maastricht en Hasselt en de kooracademie Brugge dirigent Kamerkoor Maastricht, Kathedraalkoor Hasselt en de Cappella Concinite Leuvenen Rainer Hilger , dirigent Carmina Viva Leraar piano en pianobegeleiding aan de Muziekacademie van de Duitstalige Gemeenschap v België in Eupen

Doelgroep: koordirectiestudenten conservatorium (max. 8 studenten)

Doel: een hele middag werken met een kamerkoor (14.00-18.00) op basis van een vooraf bepaald repertoire Koor: Carmina Viva St.Vith Presentatieconcert door Carmina Viva o.l.v. Rainer Hilger en voorafgegaan door de presentatie van elke deelnemer.

 

 
Locatie : De Kopermolen
Von Clermontplein 11
Vaals
Limburg
6291 AT
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.