Overige evenementen

Eckelrade--Orgelconcert

Zondag, 15. Juli 2018, 16:00 - 17:00
 
orgelconcert-eckelrade.jpg

Ooit 'Wie sjoen os Limburg is' gehoord op orgel? Kom dan luisteren naar Joost Langeveld. Langeveld concerteert ter gelegenheid van het SOL-festival (Stg. Samenwerkende Orgelvrienden Limburg). Hij brengt daarnaast werken ten gehore uit de 16de eeuw, Matthias Weckmann, Johann Kuhnau en Johann Sebastian Bach, Carl Philipp Emanuel Bach, Johannes Brahms, Hugo Distler.

Joost Langeveld studeerde orgel bij Bert Matter aan het Arnhems Konservatorium, na eerst les gehad te hebben van Cor Kee. Daarnaast studeerde hij sociologie en muziekwetenschap aan de Nijmeegse universiteit. Hij behaalde het diploma uitvoerend musicus met de hoogste onderscheiding en won twee maal de eerste prijs op het Internationale Orgelimprovisatieconcours te Haarlem. Thans doceert hij muziekgeschiedenis aan de HOVO te Nijmegen na jarenlang als docent aan de universiteiten van Nijmegen en Utrecht verbonden te zijn geweest.

Als organist is hij in dienst van de Grote of St.Stevenskerk te Nijmegen en geeft hij regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Daarbij combineert hij muziek vaak met andere takken van kunst. Zo heeft hij samengewerkt met verschillende dichters en verhalenvertellers, een streetdance-groep en een jongleur. Daarnaast geniet hij bekendheid als muzikaal begeleider van stomme films. Hij componeerde cabaret-, kerk- en straatliederen en publiceerde een boek over muziektheorie onder de titel Horen en zien. Namens Stichting Robustelly-orgel Eckelrade bent u van harte uitgenodigd! Na het concert is er gelegenheid voor een nazit in de pastorie tegenover de kerk.
Georganiseerd door Stichting Robustelly-orgel Eckelrade

 
Locatie : H. Bartholomeuskerk
Klompenstraat 1
Eckelrade
6251 NE

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.