Overige evenementen

Meerssen-Ochtendexcursie: Romeinen en de natuur

Zondag, 24. Juni 2018, 09:00
 
romeinen.jpg

Op zondag 24 juni 2018 vindt de intussen bekende seizoensexcursie plaats. We gaan op zoek naar Romeinse sporen in de natuur.

Deze zomerexcursie speelt zich af in en rondom Klimmen waar vroeger ook de Via Belgica heeft gelopen. Dit gebied was ook onderdeel van de graanschuur van de Romeinen.

Wat hebben de Romeinen ons gebracht?
We speuren tijdens de wandeling natuurlijk naar de typische zomerbloeiers- en fluiters, maar ook naar zichtbare en onzichtbare overblijfselen van de Romeinen. Als natuurliefhebber wil je ook wel eens weten welke zaken de Romeinen ons gebracht hebben zoals druiven, kweeperen, perziken, kastanjes, walnoten, sla, uien, andijvie en rabarber. Ook introduceerden ze eetbare diersoorten zoals kip, fazant, konijn en de wijngaardslak. Een hele mond vol dus.

Als sluitstuk van deze excursie bezoeken we de Romeinse tuin op het landgoed van Villa de Proosdij in Klimmen waar hard gewerkt aan het herstel van deze historische tuin.

Nieuwsgierig geworden?
We vertrekken om 09:00 uur vanaf de parkeerplaats (P&R) achter het station in Meerssen, met de mogelijkheid tot carpoolen. Het is ook mogelijk om 09:30 uur bij de groep aan te sluiten op de parkeerplaats bij de Sint-Remigiuskerk van Klimmen, Schoolstraat 6, 6343CE Klimmen

De excursie duurt 2,5 uur.

Uw gidsen zijn: Riekie Notten en Wil Lemmens

 
Locatie : Zie het bericht