Overige evenementen

Houthem St. Gerlach--Orgelconcert

Donderdag, 9. Augustus 2018, 20:00 - 21:15
 
9-aug-houthem-foto-erwin_hogeresolutie.jpg

Op donderdagavond 9 augustus vindt om 20.00 uur het laatste concert uit een serie van 4 georganiseerd door de Stichting Kerkconcerten Houthem St.Gerlach plaats. Het wordt gegeven wordt door de organist Erwin Wiersinga uit Groningen. Erwin Wiersinga (1962) studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Wim van Beek en behaalde het Diploma UM orgel met onderscheiding. Ook behaalde hij het diploma UM piano bij Gerben Makkes van der Deijl. Verdere studie volgde hij bij o.a. Harald Vogel, Marie Claire Alain en Guy Bovet. In 2014 is hij, samen met Leo van Doeselaar, benoemd tot titulair organist op het fameuze Arp Schnitgerorgel in de Martinikerk te Groningen.

Erwin Wiersinga is orgeldocent aan de Universität der Künste te Berlijn en aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij concerteerde in vele Europese landen alsmede in Korea, China, Japan en USA. Hij was gastdocent aan verschillende conservatoria in Europa alsmede aan het State Conservatory van Beijing, University of Arts en Rikkyo University in Tokyo en Theological University en Ehwa University in Seoul. Hij is te beluisteren op verschillende cd’s, waarvan de cd "Orgelcultuur in Groningen", opgenomen met enkele Groningse collega’s, werd bekroond met een Edison. Hij is ook organist op het Hinsz-orgel in de Catharinakerk te Roden.

Onze concerten zijn vrij toegankelijk, een vrijwillige bijdrage aan het eind van het concert wordt echter zeer gewaardeerd.

Stichting Kerkconcerten Houthem St.Gerlach

 
Locatie : Heiligdom Houthem St. Gerlach
Onderstestraat 1
Houthem St. Gerlach
Limburg
6301KA
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.