Overige evenementen

Nuth--Orgelconcert

Zondag, 29. Juli 2018, 16:00 - 17:00
 
pieter-dirksen.jpg

Stichting Orgelkring St. Bavo organiseert op zondag 29 juli in de St. Bavokerk te Nuth een orgelconcert, in het kader van het orgelfestival Limburg. Als organist is Pieter Dirksen uitgenodigd die vanaf 16.00 uur werken zal vertolken van Sweelink, Frescobaldi, Dumont, Froberger en Rossi. Het concert is gratis toegankelijk, een vrije gave wordt zeer op prijs gesteld.

Pieter Dirksen geeft recitals op orgel en clavecimbel en speelt continuo in diverse ensembles. Hij studeerde muziekwetenschap en publiceerde een groot aantal artikelen en edities op het gebied van de barokke muziek. Hij promoveerde in 1996 cum laude op een proefschrift over de klaviermuziek van Jan Pieterszoon Sweelinck, welke onderscheiden werd met een Praemium Erasmianum. Verder zijn met name zijn talrijke studies betreffende de muziek van Johann Sebastian Bach bekend geworden.

Sinds 2006 is hij lid van de wetenschappelijke raad van het gerenommeerde Bach-Jahrbuch. Bachs muziek staat al sinds zijn jeugd in het centrum van zijn muzikale universum, maar daarnaast heeft hij zich ook altijd sterk aangetrokken gevoeld tot de rijkdommen van de zeventiende eeuw: de Engelse virginalisten, Sweelinck, de Noord-Duitse school, Froberger, de Franse ‘klassieke’ traditie, het mediterrane repertoire en Domenico Scarlatti. Voortdurend muziekwetenschappelijk onderzoek en bronnenstudies verlenen de interpretaties van Pieter Dirksen een bijzondere kwaliteit.

Pieter Dirksen is lid van Combattimento en het kamermuziekensemble La Suave Melodia. Als continuospeler verleent hij verder zijn medewerking aan diverse andere orkesten en ensembles en speelt regelmatig met Opera Zuid. Daarnaast is hij een veelgevraagd solist op clavecimbel en op historische orgels in binnen- en buitenland en werkte hij mee aan tal van opnames. Pieter Dirksen is titulair organist van het historische orgel van Andries Severijn (ca.1650) in de Martinuskerk te Cuijk. Cd-opnames verschenen van hem met muziek van Sweelinck (Edison 2003), Scheidemann, Froberger, Louis Couperin, Böhm, Vivaldi, Bach (Kunst der Fuge, Goldbergvariaties, Gambasonates).

Stichting Orgelkring St. Bavo Nuth

 
Locatie : Bavokerk
Dorpsstraat 24
Nuth

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.