Overige evenementen

Houthem/ St. Gerlach--concert

Zondag, 10. Juni 2018, 15:00
 
concert-in-stgerlachuskerk-in-houthem.jpg

De Stichting Kerkconcerten Houthem St.Gerlach organiseert op zondagmiddag 10 juni 2018 een concert in de mooie St.Gerlachuskerk in Houthem. Dit concert begint om 15.00 uur en wordt verzorgd door enkele talentvolle studenten van de Hochschule für Musik und Tanz Köln, afdeling Aachen. Jueun Huang uit Zuid-Korea studeert viool bij prof. Skerdjano Keraj. Zij zal de Sonate voor viool solo nr. 2 van Johann Sebastian Bach spelen. Martina Gruber komt uit Oostenrijk en studeert klassiek gitaar bij prof. Hans-Werner Huppertz. Zij speelt werken van Fernando Sor, Frederico Moreno Torroba en Jaoquin Rodrigo. De bariton Andranik Fatalyan uit Armenië studeert bij prof. Raimund Nolte. Hij zal werken van John Vallette de Montigny en Johann Sebastian Bach ten gehore brengen. Daarbij wordt hij op het orgel begeleid door prof. Herbert Görtz.

De mezzosopraan Julie Phan komt uit België en studeert eveneens bij prof. Raimund Nolte. Zij zal enkele delen uit cantates van Johann Sebastian Bach laten horen. Ook zij wordt op het orgel begeleid door prof. Herbert Görtz. Prof. Herbert Görtz studeerde in Keulen en Salzburg waar hij voor het examen Directie met onderscheiding slaagde. Hij heeft meer dan 1000 uitvoeringen in diverse theaters in vele landen gedirigeerd. Sinds 1993 doceert hij orkest-, ensemble en koordirectie aan de Hochschule Köln. Vanaf 2009 is hij directeur van de vestiging Aachen. Hij zet zich bijzonder in voor jonge muzikale talenten door het organiseren van kinderconcerten en uitvoeringen in en om Aken door studenten van de Hogeschool.

De toegang tot dit concert is gratis, een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten wordt echter zeer op prijs gesteld.

 
Locatie : Heiligdom Houthem St. Gerlach
Onderstestraat 1
Houthem St. Gerlach
Limburg
6301KA
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.