Overige evenementen

Voerendaal--Voorjaarsconcert Primavera

Zaterdag, 26. Mei 2018, 20:00 - 22:30
 
voorjaarsconcert-primavera_-connecting-culturen.jpg

Het traditionele jaarlijkse concert “La Primavera” van Zangvereniging Reconnected uit Voerendaal komt er weer aan. Op zaterdag 26 mei a.s. is het zover. Dan vormt Cultureel centrum de Borenburg in Voerendaal weer het decor voor een mooie muzikale avond. Dit jaar is het thema “Connecting Culturen”. Reconnected is erg blij dat voor deze editie de uit Limburg afkomstige Klezmer band “Mejoeches”, voor velen bekend door haar optredens in café de Haas, en het Gemengd Koor Neerbeek de medewerking hebben toegezegd. Het belooft een afwisselende avond te worden waarop we een bijzondere combinatie hebben weten te maken door 3 muziekverenigingen met een geheel andere cultuur en achtergrond in één programma te verbinden.

Zangvereniging Reconnected brengt een afwisselend, verrassend repertoire voor jong en oud, gezongen in diverse talen, waaronder Nederlands, Limburgs, Engels, Afrikaans en Noors. Het gemengde koor telt ca. 40 leden en staat sinds oktober 2005 onder muzikale leiding van Peggy Smeets. Bij optredens wordt het koor begeleid op de piano door Annemie Sluijsmans. Sinds 2002 heeft het koor Voerendaal als thuisbasis en vormt het voor velen al een bekend gezicht.

Mejoeches brengt volksliederen uit de traditionele Jiddische cultuur en sfeervolle luisterliederen die stammen uit het Jiddische theater. In de klezmermuziek zijn naast veel Balkaninvloeden (Roemeense, Bulgaarse Russische, Griekse) ook oriëntaalse en zigeunerinvloeden terug te vinden.

Gemengd koor Neerbeek staat sinds jaar en dag bekend om zijn afwisselende repertoire en dankt zijn populariteit dan ook aan de steeds vernieuwende muziek keuze. Onder deskundige en inspirerende leiding van George Bakx, maar ook door het enthousiasme van de zangers en zangeressen, groeit het koor nog steeds. Naast George is pianiste Annemie Sluijsmans-Meens de tweede belangrijke pijler onder de uitvoering van het Gemengd Koor.

Vrije gave
https://www.reconnectedvoerendaal.nl/ 

 
Locatie : Grand Café de Borenburg
Furenthela 16
Voerendaal

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.