Overige evenementen

Klimmen--Romeinse Tuinen

Van Vrijdag, 27. April 2018
Tot Zondag, 29. April 2018
 

Romeins Zuid-Limburg is nergens zo te zien, proeven, voelen en ruiken als bij Villa de Proosdij. Hier kunnen gasten van een wandeling in de Romeinse Tuinen genieten. Ze zijn nog niet helemaal af, maar tijdens de Romeinenweek kunnen gasten alvast een kijkje nemen. Loop samen door de wijngaard, er lopen echte Romeinse kippen met vijf tenen in plaats van vier.

Gasten moeten ook uitkijken wat ze in de Tuin des Doods plukken. Na 2000 jaar bloeit ook de tuin van Plinius de Oudere weer, net als de fruitbomen die de Romeinen meebrachten naar Zuid-Limburg. De bijen verzamelen de nectar van planten uit de oudheid. Vanuit de wijngaard hebben gasten een verbluffend uitzicht op Coriovallum (Heerlen).

Op het terras wordt drank, gebak en (Romeinse) lunchgerechten geserveerd. De gasten van het terras mogen gratis de Romeinse Tuinen bezoeken. Volg de aanleg op de voet en kijk mee bij de ontwikkeling van de grootste Romeinse groene reconstructie van de Euregio! Tijdens de Nationale Romeinenweek wordt de Via Belgica beleefbaar.

 
Locatie : Villa de Proosdij
Klimmenderstraat 2
Klimmen
6343 AC

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.