Overige evenementen

Wijnandsrade--Pelgrimstocht

Zondag, 6. Mei 2018, 05:45 - 11:00
 

145e Pelgrimage naar Basiliek van Sittard (8 of 16 km)

Op zondag 6 mei vindt inmiddels voor de 145ste keer de jaarlijkse pelgrimage plaats van Wijnandsrade naar de basiliek van O.L. Vrouw van het Heilig Hart in Sittard. Een aantal deelnemers verplaatst zich via openbaar vervoer of auto naar het station van Sittard. Een select gezelschap legt de (heenweg van de) route sinds het einde van de jaren negentig van de vorige eeuw – naar oud gebruik – te voet af. De deelnemers aan deze voettocht van 16 kilometer vertrekken om 5.45 uur op de parkeerplaats bij de St. Stephanuskerk.

Daarnaast is het vanaf mogelijk om een halve pelgrimage te lopen. Voor deze halve pelgrimage geldt de pauzeer locatie in Puth, “de Trefput (Kerkweg 117) als startpunt om 7.30 uur. Na een wandeling van 16, respectievelijk 8 kilometer sluiten de wandelaars zich rond 9.15 uur nabij het station van Sittard aan bij de andere deelnemers. Vanaf het stationsplein trekt het hele gezelschap onder begeleiding van de Koninklijk Erkende fanfare St. Caecilia in processie door het centrum van Sittard naar de Basiliek alwaar om 10.00 uur een H. Mis begint.

Geïnteresseerden in deze mooie wandeling door de natuur kunnen zich tot vrijdag 5 mei aanmelden bij Thei Bindels (045 524 3008) of Esther Steins (06 – 234 549 19, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aan de voettocht zijn geen kosten verbonden. De organiserende heemkundevereniging “Vrienden van Wijnandsrade” draagt onderweg zorg voor water en fruit en gaat er vanuit dat de deelnemers zelf hun proviand meenemen. Halverwege wordt gepauzeerd en zorgt de heemkundevereniging voor koffie en thee.

http://www.vriendenvanwijnandsrade.nl

 
Locatie : St. Stephanuskerk
Opfergeltstraat
Wijnandsrade

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.