Overige evenementen

Eys--Muziekdagen Eys: wandelconcert

Zondag, 17. Juni 2018, 13:30
 
Brecht Trio met Kikki Vanhautem
 
Wandeling vanuit café Sport door de velden bij Eys (ca. een uur heuvelop) naar de boerderij van Hanneke en Ralph in Elkenrade waar dit concert plaatsvindt met een culinaire omlijsting.
Het Brecht Trio vertolkt in het Wandelconcert verhalen uit Duitsland en Frankrijk die ooit door diseuses als Gisela May en Édith Piaf gezongen werden. Het Duits-Franse programma omvat muziek uit de eerste helft van de 20ste eeuw met werken van Kurt
Weill, Hanns Eisler, Marguerite Monnot en Yvette Guilbert.
Kikki Vanhautem behaalde in Tilburg cum laude haar Bachelor-diploma voor klassiek muziektheater en studeert daar nu voor haar Master of Music. Recent heeft ze haar eigen voorstelling Eva Braun gemaakt, over het leven van Eva Braun tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Kikki Vanhautem zang
Leo van Lierop accordeon
Gabrielka Clout piano
Entree : € 25,= incl. 2 consumpties (alleen via voorverkoop)

Het festival dankt zijn ontstaan in 1962 aan de oprichting van een orgelcomité in Eys dat geld inzamelde voor de restauratie van het Müller-orgel (1844) in de St. Agathakerk. De tenor Tom Brand (1917-1970) woonde in Eys en initieerde bij de ingebruikname van het gerestaureerde orgel een 4-daags muziekfestival met als hoogtepunt de uitvoering van Mozart’s Krönungsmesse met vermaarde solisten, de koren St. Cecilia en het Dameskoor uit Eys en het LSO onder André Rieu senior. 

De vermaarde organisten Louis Toebosch en Albert de Klerk gaven orgelconcerten. Het succes van dit 'Orgelfeest' uit 1962 leidde tot een jaarlijks vervolg, steeds in juni. Tom Brand inviteerde uit zijn Nederlandse (o.a. Naarden en Amsterdam) en buitenlandse netwerk topsolisten voor zangrecitals en de jaarlijkse Krönungsmesse in Eys: Agnes Giebel, Maria Stader en Herman Schey zongen in Eys. Na de dood van Tom Brand pakten de tenor Peter Kokkelmans uit Eys en dirigent Edouard Rasquin in 1974 de draad van de Muziekdagen Eys succesvol weer op. 

www.muziekdageneys.nl

 
Locatie : St. Agathakerk Eys
Grachtstraat
Eys

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.