Overige evenementen

Bocholtz-Romeinenweek, gidstocht

Van Zaterdag, 28. April 2018
Tot Zondag, 6. Mei 2018
 
57720ecd947430290fdac1df5213843eb9e6c525.jpg

Op ontdekkingstocht door het Romeins verleden van Bocholtz tijdens de Nationale Romeinenweek.

De meivakantie staat in Bocholtz dit jaar in het teken van de Romeinen. Van zaterdag 28 april tot en met zondag 6 mei a.s. zijn er dagelijks begeleide wandelingen, geschikt voor jong en oud, met bezoek aan de Romeinse vallei en onderweg kan er geproefd worden van Romeinse gerechten.
Wandeltocht met gids door de Romeinse Vallei van Bocholtz
Geïnteresseerden van alle leeftijden kunnen zich laten meevoeren door de Romeinse vallei, waar een gids meer vertelt over het Romeins verleden. Onderweg genieten de deelnemers van Romeinse lekkernijen, die worden klaargemaakt door D’r Aowe Kino en Hoeve Scholtissenhof. De start is bij horecagelegenheid D’r Aowe Kino, waarna een eeuwenoude askist te bewonderen is als onderdeel van de expositie in ‘Op de Boor’. Bakkerij Dreessen zorgt op deze locatie voor een heerlijk stuk vlaai. Vervolgens neemt gids Yvon Frissen de deelnemers mee door de Romeinse Vallei en vertelt over het Romeins verleden van de omgeving. De wandeling eindigt bij Hoeve Scholtissenhof, waar een Romeinse kamer te bekijken is. Onder het genot van een portie bloedworst of boterham met ei kan hier gezellig nagepraat worden.
De data van deze wandeltocht zijn: 28 en 29 april en 2,4 en 6 mei en starten om 12 uur bij horecagelegenheid D’r Aowe Kino (Dr. Nolensstraat 9).
Op 29 april wordt een extraatje aangeboden: op deze dag wordt tevens een demonstratie ‘Romeins bouwen’ gegeven door de Kunradersteengroeve.
Ezeltocht door de Romeinse Vallei met bijzondere picknick
Ook deze wandeltocht is geschikt voor deelname van alle leeftijden. Net zoals in bovenstaand programma wandelen de deelnemers met een gids door de Romeinse vallei en genieten onderweg van Romeinse lekkernijen, klaargemaakt door D’r Aowe Kino en Hoeve Scholtissenhof. De start is bij horecagelegenheid D’r Aowe Kino (Dr. Nolensstraat 9) in Bocholtz. Daarna is ook weer de eeuwenoude askist te bewonderen in de expositie ‘Op de Boor’, waar bakkerij Dreessen zorgt voor een heerlijk stuk vlaai. Vervolgens gaat de groep richting Hoeve Overhuizen, waar het programma met de ezels plaatsvindt en er gezamenlijk genoten wordt van een Romeinse picknick. De data van de Ezeltocht zijn 30 april en 1, 3 en 5 mei en starten om 12 uur.
Expositie Romeins verleden
Tijdens de beide wandelingen wordt de expositie over het Romeins verleden In de voormalige bibliotheek van Bocholtz (Wilhelminastraat 17) bezocht. Er zijn onder meer bijzondere bodemschatten te zien, zoals de replica van de sarcofaag van Simpelveld en de originele askist van Bocholtz. Op een aantal panelen wordt aan de hand van foto’s van vondsten en tekeningen tekst en uitleg gegeven hoe de Romeinen leefden en werkten, wat ze verbouwden, aten etc.
Aanmelden voor deelname aan de beide wandeltochten
Aanmelden is voor beide tochten vereist, tot uiterlijk 24 uur van tevoren.
Voor de wandeltocht met gids kan aangemeld worden via mail aan Yvon Frissen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (link stuurt een e-mail)) of telefonisch bij D’r Aowe Kino, tel. 045-5442619.
Voor de wandeltocht met de ezels kan telefonisch aangemeld worden via 06-49 68 88 98.
De deelnamekosten bedragen voor beide wandeltochten € 15 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. De tochten gaan onder alle weersomstandigheden door en duren tussen 2 en 3 uur, afhankelijk van de samenstelling van de groep.
Tip voor onderweg: neem iets te drinken mee

 

 
Locatie : Diverse locaties