Overige evenementen

Simpelveld--CultuurPuurNatuur

Zondag, 3. Juni 2018, 11:00 - 17:00
 

Op zondag 3 juni 2018 vindt er van 11 tot 17 uur in Simpelveld het evenement CultuurPuurNatuur plaats. Het is een beleefroute met gratis toegang, waarbij groot en klein van alles kan beleven langs een wandelroute van nog geen 2 km.
Beleefroute:
Deze wandelroute vertrekt bij Cultuurcentrum De Klimboom, Dr. Ottenstraat 46 en vervolgens wandelt u door het park in de Brandstraat naar de Oude Molen. Daarna vervolgt u de route via de Hennebergweg en de Hennebergstraat naar de Scheelenstraat om tot slot weer in Cultuurcentrum De Klimboom te eindigen.
Stempelkaart:
De jeugd die meedoet, ontvangt bij de start een stempelkaart. Met deze kaart verzamelt men diverse stempels bij de gevarieerde natuuractiviteiten. Als men de kaart vervolgens inlevert in De Klimboom maakt men kans op een leuke prijs.
De prijsuitreiking vindt om 17.30 uur plaats.
Cultuur:
Er zijn op de route heel wat stands met kunstenaars, met standhouders, met oude ambachten en met muzikale optredens van Bas Kokkelmans, Linda Klinkers, Solid Three, Erwin Weegels, Pyure, Nadine Maes en niet te vergeten The Wrong Side en Fanfare Eendracht van de Huls
Natuur:
U komt veel spannende IVN doe- activiteiten tegen op het gebied van natuureducatie, denk o.a. aan beekdiertjes, bodemscheppen, imkers, molenaars, blote voetenpad, bijen, watermuziek, vogelspotten, schone maas, heemkunde, korstmossen
Ook is er een heuse klimtokkelbaan van Klimbos Park het Plateau.
De Kunradersteengroeve is ook vertegenwoordigd, net als RD4, Hesi met een hoogwerker, IKL en ga zo maar door.
De hele dag zijn er ook rondleidingen gepland bij de moderne waterzuiveringsinstallatie.
Horeca:
Er zijn 2 horecapunten op de route: eentje in De Klimboom en eentje bij Vakantiehoeve en Bistro Simplevei, ook daar treft u stands aan en diverse muziekoptredens.
U kunt starten bij Cultuurcentrum De Klimboom,
De organisatie van deze dag is in handen van Stichting Culturele Evenementen SimpelveldBocholtz,
IVN Regio Maastricht & Mergelland en Puur Weijers & Weijers, bedenkers van
unieke momenten.

 
Locatie : Theater de Klimboom
Dr. Ottenstraat 46
Simpelveld

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.