Overige evenementen

Ulestraten--Literaire avond met Tom Lanoye

Donderdag, 15. Maart 2018, 20:00
 

Met trots kondigen wij aan dat de Vlaamse schrijver Tom Lanoye dit jaar Meerssen (locatie Brasserie Brocante Ulestraten) bezoekt tijdens de Boekenweek 2018. Tom Lanoye (1958) is als schrijver actief als romancier, columnist, dichter, scenarist en theaterauteur.
Tom Lanoye studeerde Germaanse filologie en sociologie aan de Universiteit Gent. Zijn literair werk is vele malen bekroond en in meer dan vijftien talen gepubliceerd of opgevoerd.
In 1985 verscheen zijn prozadebuut, de autobiografische roman ‘Een slagerszoon met een brilletje’. In 2009 bracht hij de roman ‘Sprakeloos’ uit. Met dit boek, over de beroerte van zijn moeder, wint Lanoye De Gouden Uil Publieksprijs in 2010. Het boek werd tevens bekroond met de Henriette Roland Holst-prijs en in 2013 ontvangt hij De Constantijn Huygens-prijs voor zijn hele oeuvre. Meest recente roman is 'Zuivering' uit 2017.
Met zijn teksten treedt Lanoye op in theaters in Nederland en België. Hij komt vaak op zowel radio als televisie, in België en Nederland. Zijn provocerende uitspraken bezorgen Lanoye regelmatig publieke belangstelling.

Ticket is incl. drankje | € 7,50 op vertoon van BIEBpas | voorverkoop € 10,- niet-leden | € 12,50 aan de kassa

https://www.bibliotheekmeerssen.nl/actueel0/agenda/tom-lanoye.html

 
Locatie : Brasserie Brocante
Dorpstraat 1
Ulestraten

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.