Overige evenementen

Eijsden--Ensemble Surprise, Concert en Dialoog

Zondag, 4. Maart 2018, 16:00
 

Ensemble Surprise, Concert en Dialoog

 
Dit nieuwe ensemble, geboortejaar 2017, verzorgt een optreden zondag 4 maart om 16.00 uur in de kapel van het Ursulinenconvent te Eijsden. De musici zijn : Angeline Scheijen hobo en piano, Anne-Marie Hivon viool, Freddy Kruft dwarsfluit en Willem Tonnaer piccolo, fluit en altfluit. Het programma is zeer afwisselend en de musici spelen werken voor kwartet, trio, duo en solo. Op het programma staan werken van Telemann, Schubert, Donizetti, Doppler, Bartok en andere componisten. De titel “Concert en dialoog” geeft aan dat er tijdens het concert tussen het publiek en de musici een wisselwerking van vraag en antwoord mogelijk is, hetgeen een speciale ambiance schept. Dit is het eerste openbare optreden van het Ensemble Surprise
• Angeline Scheijen begon zeer vroeg met musiceren op de piano en hobo. Zij volgde haar vakstudie voor piano aan het Maastrichts conservatorium bij Barbara Grajewska en deed haar eindexamen hobo aan het Brabants Conservatorium bij Herman Vincken. Als pianiste begeleidt zij regelmatig musici, zowel zangers als ook instrumentale solisten en als hoboïste trad zij op met o.a. het Nationaal Jeugdorkest, het Limburgs Baroque Consort en het Limburgs Symfonie Orkest. Tevens is Angeline ook werkzaam als hobo-docente.
• Anne-Marie Hivon, oorspronkelijk uit Canada, studeerde viool o.a. bij Rolland Brunelle, Hratchia Sévadjian en Loran Fenyves aan de ‘Université de Toronto’, waar zij een ‘Maîtrise en interprétation’ behaalde. Als vioolpedagoge was zij verbonden aan diverse muziekinstituten zowel in Canada als in België. Tegenwoordig is zij als violiste verbonden aan l’Opéra Royal de Wallonie te Luik als plaatsvervangend concertmeester.
• Freddy Kruft, als kind reeds betoverd door de klank van de dwarsfluit kon niet anders dan aan deze betovering gehoor geven door zich deze klank eigen te maken. Na een studie van enkele jaren aan “l’Académie internationale de Nice” bij Alain Marion et Jean-Pierre Rampal keerde hij terug naar België. Als fluitleraar was hij verbonden aan de muziekacademies van Eupen, en Malmedy in België, als ook van Aachen en Zülpich in Duitsland. Als fluitist is hij verbonden aan verschillende ensembles en was hij vast plaatsvervangend fluitist bij het Orchestre Philharmonique de Liège.
• Willem Tonnaer begon op vijftienjarige leeftijd met de dwarsfluit en ging drie jaren later studeren aan het Maastrichts Conservatorium bij Martin Laheije. Na de militaire dienstplicht zette hij zijn studie met veel succes voort aan het Utrechts Conservatorium bij Adriaan Bonsel, om te eindigen met een prix d’excellence aan het Conservatoire Royal de Liège bij André Isselée. Als orkestmusicus voor zowel de fluit als piccolo was hij verbonden aan de ZuidNederlandse Opera, het Limburgs Symfonie Orkest en het Orchestre Philharmonique de Liège, en als fluitdocent aan de muziekscholen van Kerkrade, Geleen, Aken en Visé. Tevens was hij jurylid bij diverse conservatoria.
 
Kapel Sterre der Zee, Museum Het Ursulinenconvent.
Entree: vrij, maar een vrije gave is welkom
Voor meer informatie over Ensemble Surprise kunt u terecht bij: www.willemtonnaer-dwarsfluit.nl en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Locatie : Ursulinenconvent
Breusterstraat 27
Eijsden
Limburg
6245EH
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.