Overige evenementen

Eijsden--opus 16 concert

Zaterdag, 3. Maart 2018, 16:00
 
168221856965_aysha headshot-1.jpeg

Aysha Wills en David Westcombe

 
David Westcombe, Aysha Wills en David Westcombe vormen al geruime tijd een ‘magisch fluitduo’. Voor hun concert in het kader van de Opus 16 Concerten, georganiseerd door Michelle Powell spelen zij werken van M. Blavet, J.S. Bach, W. Croft op hun ‘vroege’ instrumenten en werken van Kuhlau, Rossini en Debussy op hun moderne fluiten.
 
• Aysha Wills (1994) is een van oorsprong Canadese fluitiste die al jaren actief is als musicus en docente in Amsterdam. Zij begon al vroeg met fluit spelen en speelde naast haar klassieke fluitstudie (in Amsterdam en Toronto), veel Afrikaanse muziek, Noord-Amerikaanse en Ierse volksmuziek. In Nederland heeft zij al met veel ensembles gewerkt, zowel op moderne als oude instrumenten, o.a. met de Nederlandse Bachvereniging, het Luthers Bach Ensemble en de Nieuwe Philharmonie Utrecht. In haar vrije tijd doet ze vrijwilligerswerk voor slachtoffers van mensenhandel en heeft zij een enorme passie voor koken en eten. • David Westdombe studeerde in Glasgow en Birmingham. Hij heeft gewerkt met o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, Cambridge Symphony Orchestra, the London Kings College Orchestra en de orkesten van het Schotse Conservatorium, het Conservatorium van Birmingham en het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 2016 volgt hij het master programma van het Conservatorium van Amsterdam, waar hij op dit moment dwarsfluit studeert onder Kersten McCall (solofluit Koninklijk Concertgebouworkest) en barokfluit onder Marten Root (eerste fluit Nederlandse Bachvereniging, eerste fluit Orchestra Revolutionnaire et Romantique).
 
Aysha en David hebben concerten gegeven in veel verschillende settings en locaties; zij vinden het allebei even prettig om in een huiskamer te spelen als in een kerk of concertzaal. Zij hebben een passie om muziek te brengen naar onverwachte plekken en om nieuwe mensen te interesseren in klassieke muziek. Ze delen een passie voor zowel oude en nieuwe muziek en spelen heel vaak programma’s waarin stukken uit 4 verschillende eeuwen ten gehore worden gebracht.
 
Kapel Sterre der Zee, Museum Het Ursulinenconvent
€ 12,50,-;   t/m 18 jaar € 6,00 en familie ƒ 25,00
 
Locatie : Ursulinenconvent
Breusterstraat 27
Eijsden
Limburg
6245EH
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.