Overige evenementen

Eijsden--Hieringbiete Konzèr 2018

Woensdag, 14. Februari 2018, 20:10 - 23:00
 
hieringbiete-konzèr-2018.jpg

Dit evenement, georganiseerd door muziekensemble Da Capo 2000 in samenwerking met carnavalsvereniging De Druugsjliepers, is een jaarlijks met groot succes terugkomend gebeuren. Het concert is bedoeld voor iedereen - jong en oud - die nog even rustig wil nagenieten van de carnaval en ook voor diegenen die geen carnaval gevierd hebben. Er wordt een leuke en gezellige avond geboden met sfeervolle muziek, meezingers, humor, een drankje, harinkje en een dansje voor de liefhebbers.

De muziek wordt afwisselend verzorgd door Da Capo 2000 en het salonorkest Wiener Soirée. Beide ensembles staan onder leiding van de Eijsdense musicus Ger Chappin. Da Capo 2000 bestaat uit enthousiaste muzikanten die zin hebben in deze avond en u laten genieten van o.a. marsen, walsen en populaire muziek.

Het salonorkest bestaat o.a. uit leden van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège Wallonie Bruxelles. Zij spelen muziek van Franz Lehar, Robert Stolz, Johann Strauß en vele andere beroemde componisten. Ook dit jaar zijn er 2 vocale solisten van de partij, beiden geboren in Verviers: sopraan Julie Mossay en bariton Sébastien Parotte.

De jonge Belgische sopraan Julie Mossay studeerde aan het Conservatorium van Verviers bij Annie Frantz en aan het Conservatorium van Brussel bij Marcel Vanaud. Haar studie vervolgde zij aan het Conservatorium van Nancy waar zij onder begeleiding van Christiane Stutzmann haar gouden medaille behaalde. Ze studeerde, net als Sébastien Parotte, bij de bariton José van Dam aan het gerenommeerde instituut ‘Chapelle Reine Elisabeth' te Brussel.

Julie Mossay heeft in meerdere operahuizen gewerkt, o.a. te Lausanne, Luik, Brussel, Lille. Verder heeft ze met verschillende ensembles tournees gedaan in Frankrijk en Nederland. Zij is een veelzijdige zangeres en artieste: naast opera en operette speelt ze met veel passie in theater, dans, comedy en zelfs jazz.

Sébastien Parotte toonde al in zijn prille jeugd de wens om te zingen. Hij trad al heel jong op als solist in het knapenkoor van de Opera Royal de Wallonie in Luik en De Munt Opera te Brussel. Sébastien is een veelzijdig musicus: hij studeerde contrabas aan het Koninklijk Conservatorium te Luik en aan het Conservatorium Santa Cecilia te Rome. Als lid van operastudio's volgden optredens in Duitsland en Frankrijk. Verder was hij ook student van José van Dam in de Koningin Elizabeth Kapel te Brussel. Hij was finalist van het Koningin Elizabeth Concours te Brussel en het Vocalisten Concours te ’s Hertogenbosch. Regelmatig treedt hij op met orkesten in heel Europa en was hij verbonden aan het Staatstheater Nürnberg.

http://www.dacapo2000.nl/agenda/gig-402

Prins Frank I van CV De Druugsjliepers zal samen met zijn Raad van Elf ook aanwezig zijn waarmee er nog even iets van de carnavaleske sfeer geproefd kan worden.

Entreeprijs € 12,00  p.p.

Voorverkoop € 10,00 p.p.

Voorverkoop-adressen: • online via www.dacapo2000.nl • Lidwine Partouns, Kerkstraat Eijsden • Kadoshop Prickaerts, Breusterstraat Eijsden • Kapsalon Waterval, M.L. Kingstraat Eijsden • Cultureel Centrum, Breusterstraat Eijsden

 
Locatie : Cultureel Centrum Eijsden
Breusterstraat 23
Eijsden
6245 EG

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.