Overige evenementen

Wittem--Muziekcafé

Woensdag, 21. Februari 2018, 19:30
 
twan kuijpers jazz constellation.png

'Muziekcafe' met Twan Kuijpers Jazz Constellation en Evi Cratsborn

organisatie CultuurFonds Wittem

Het Muziekcafé in de Gerarduszaal (naast de Kloosterbibliotheek Wittem) gaat ook dit jaar weer een aantal keren open. De eerste muziekavond vindt plaats op woensdag 21 februari. Ook nu is het Muziekcafé geopend vanaf half acht. Een halfuurtje later beginnen dan de optredens. Op deze eerste avond musiceren afwisselend zangeres Evi Cratsborn en de Twan Kuijpers Jazz Constellation. De entree bedraagt 7 euro en het is verstandig om uw komst even aan te melden bij Jef Brauers, 06-10212183.

Evy Cratsborn speelt op deze eerste avond van het Muziekcafé bijna een thuiswedstrijd. Ze is immers geboren en getogen in Mechelen. Het 19-jarige talent volgt weliswaar een opleiding tot fysiotherapeute op Hogeschool Zuyd te Heerlen, maar eigenlijk is ze al altijd bezig geweest met muziek. Zes jaar geleden begon ze intensief gitaarles te volgen, zodat ze ook in staat was zichzelf te begeleiden. Toen die gitaarlessen genoeg resultaat hadden opgeleverd, startte ze definitief met haar zangcarriere. De bal ging afgelopen jaar flink wat rollen en inmiddels was ze al actief bij verschillende evenementen van de Gulpener Bierbrouwerij, Pop en Top, Magisch Maastricht en de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Gulpen-Wittem. Evi houdt van uiteenlopende muziekgenres, al gaat haar voorkeur uit naar het akoestisch zingen van popsongs, country en Nederlandstalige muziek. In ons Muziekcafé zingt Evi op 21 februari covers van uiteenlopende artiesten.

Wie van Ella Fitzgerald en Miles Davis houdt, die moet op die woensdag zeker komen luisteren naar de Twan Kuijpers Jazz Constellation. Het kwartet wordt gevormd door vier leerlingen van het Porta Mosana Collega in Maastricht. De bal kwam vorig jaar aan het rollen toen ze met hun school in Salzburg en Wenen op bezoek waren en daar met een grote groep muzikanten de sterren van de hemel speelden. Twan Kuijpers (trompet), Rowan Muijtjens (piano en gitaar), Sebastiaan Wories (bas) en Lei Titulaer (drums) besloten toen hun passie voor de muziek te gaan delen. De vier jongens, allen rond de 18 jaar, zijn ook actief in de Limburgse hafa-wereld, maar concentreren zich nu toch vooral op de aangename presentatie en spetterende interpretatie van een mooi pop- en jazzrepertoire!

€ 7,00

Aanmelden bij Jef Brauers, 06-102 12 183

 
Locatie : Klooster Wittem
Wittemer Allee 32
Wittem

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.