Overige evenementen

Gulpen-klassiek: Pianotrio Erasmus

Zondag, 22. April 2018, 11:30
 

Kenmerkend voor het in Nederland gevestigde Erasmus Trio, dat bestaat uit een Duitse pianist, een Wit-Russische violiste en een Chinese celliste, zijn een warme, ronde klank, een energieke speelstijl en een breed repertoire.
De leden van het trio zijn zeer geïnteresseerd in hedendaagse muziek en, net als de grote Nederlandse humanist Desiderius Erasmus, hebben zij altijd open gestaan voor nieuwe ideeën en impulsen. Naast bekende werken uit de klassiek-romantische periode heeft het ensemble tevens verscheidene voor het trio geschreven composities op het repertoire staan.
Het begon allemaal in Duitsland waar het trio in januari 1991 voor het eerst aan een jeugdconcours meedeed en ook meteen in de prijzen viel. Na het winnen van een prijs op het Charles Hennen Concours en het debuut daarna in het Amsterdamse Concertgebouw bleef het trio in Nederland.
Het Erasmus Trio gaf, behalve in allerlei Europese landen concerten in Zuid-Afrika en China. Het optreden in 2017 was het eerste optreden van een Nederlands pianotrio in China. Ook de nationale Chinese televisie wijdde een speciale uitzending aan het trio, dat tot de meest toonaangevende pianotrio’s van Europa behoort. Afgelopen jaar vierde het z’n 25-jarig jubileum en het heeft sinds dit jaar ook een eigen concertzaal in Almere.
Hun eerste cd met werken van Schubert en Schnittke verscheen in 2001. In 2007 verscheen een nieuwe cd met zelden gespeelde werken van Glinka en drie voor het trio gecomponeerde werken: een Chinese compositie en twee Tsjaikovsky-bewerkingen.
Vera Laporeva bespeelt een Italiaanse viool van C.A. Testore uit 1751. Xiaojia Xu bespeelt een cello uit 1720

Dit is het laatste concert van dit seizoen. De concertreeks wordt weer voortgezet in oktober. 

De entree bedraagt € 15,00.
Behalve een gratis kop koffie vóór het concert ontvangt u tegen inlevering van een waardebon een gratis consumptie naar keuze (wijn, bier, koffie, thee of fris).
Deze bon blijft het gehele seizoen geldig.

 
Locatie : Herberg de Zwarte Ruiter
Markt 4
Gulpen
Limburg
6271 BD
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.