Overige evenementen

Gulpen-klassiek: Barokmuziek

Zondag, 11. Maart 2018, 11:30
 

Op 11 maart kunt u uw oor lenen aan en genieten van het Barokensemble The Counterpoints, bestaande uit Thomas Triesschijn, blokfluit, Anna Jane Lester, viool, Petr Hamouz, cello, en Aljosja Mietus, klavecimbel. Alle leden hebben reeds samengewerkt met beroemdheden als William Christie, Jordi Savall, Ton Koopman, Erik van Nevel en Masaaki Suzuki.

Thomas Triesschijn (Nederland, 1992) kreeg op 7-jarige leeftijd zijn eerste muziek- en blokfluitlessen. In 2005 stapte hij over naar de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als leerling van deze school deed hij uitgebreide concertervaring op. In 2010, het jaar waarin hij ook zijn VWO - diploma behaalde, was hij finalist op de Avond van de Jonge Musicus, waarbij hij op de nationale televisie soleerde met Holland Symfonia. In april 2011 won hij de eerste prijs tijdens de finale van het Prinses Christina Concours in Rotterdam. Na het behalen van zijn Bachelor aan het KC sloot Tomas in 2016 zijn masterstudie aan het Utrechts Conservatorium af bij Heiko ter Schegget.
Thomas Triesschijn heeft intussen in heel Europa geconcerteerd en op verscheidene muziekfestivals gespeeld, waaronder het Grachtenfestival Amsterdam en het Kamermuziekfestival van Janine Jansen in Utrecht. Hij is thans ook actief als blokfluitdocent.
Sinds 2011 vormt Thomas een vast duo met klavecinist Aljosja Mietus. In 2016 breidden zij het duo uit tot een kwartet onder de naam The Counterpoints, dat in januari van dit jaar debuteerde in het Amsterdamse Concertgebouw.

Aljosja Mietus (Nederland, 1990) begon op zijn 8e jaar met pianolessen en maakte op zijn 12e jaar de overstap naar het klavecimbel. Na het behalen van zijn diploma aan het Amsterdamse Barlaeus Gymnasium begon hij aan een Bachelorstudie Theologie aan de Universiteit Leiden die hij in 2012 afrondde. Maar nog tijdens die studie begon hij aan het Koninklijk Conservatorium met een Bachelor Klavecimbel bij Jacques Ogg en Basso Continuo bij Patrick Ayrton. Direct aansluitend begon hij aan een Master of Music Klavecimbel aan het K.C., een studie die hij in 2016 afsloot.
Aljosja concerteerde in diverse Europese landen en speelde op verschillende kamermuziekfestivals zoals die te Utrecht en Den Haag. Hij is vaste organist van de DEG Amsterdam en is daarnaast actief als klavecimbeldocent.

Petr Hamouz (Tsjechië, 1983) begon zijn cellostudie aan het Praagse Conservatorium. Tijdens die studie raakte hij geïnteresseerd in oude muziek en de barokcello. Hij nam deel aan veel zomercursussen en masterclasses (o.a. bij Pieter Wispelwey).
Na het behalen van zijn Bachelor Diploma aan de Charles Universiteit in Praag verhuisde Petr naar Den Haag om barokcello te studeren aan het Koninklijk Conservatorium. Daar behaalde hij in 2014 zijn Master of Music cum laude voor zijn individualiteit en persoonlijkheid.
Petr speelde veel concerten en nam deel aan tal van opnames met voornamelijk Tsjechische ensembles. In 2012/2013 werd Petr geselecteerd als lid van het European Union Baroque Orchestra. In datzelfde jaar voegde hij zich bij het ensemble Radio Antiqua. Eén van zijn grootste successen was het winnen van zowel de jury- als de publieksprijs van de Göttingen Historical Music Series in 2014, samen met de countertenor Leandro Marziotte.
Peter Hamouz is sinds 2013 cellist in het Dutch Art Works Ensemble en sinds 2016 vaste cellist bij het ensemble The Counterpoints.

 

Laatste concert van dit seizoen:  22 april Erasmus Pianotrio bestaande uit Thomas Herrmann, piano, Vera Laporeva, viool, en Xiaojia Xu, cello met werken van Bloch, Bruch, Grieg en Piazzoll.

In 2007 maakte dit ensemble als eerste Nederlandse pianotrio een tournee naar China. Daarna waren ze ook te gast in Zuid-Afrika en in een aantal Europese landen.

De entree bedraagt € 15,00.
Behalve een gratis kop koffie vóór het concert ontvangt u tegen inlevering van een waardebon een gratis consumptie naar keuze (wijn, bier, koffie, thee of fris).
Deze bon blijft het gehele seizoen geldig.

 

 
Locatie : Herberg de Zwarte Ruiter
Markt 4
Gulpen
Limburg
6271 BD
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.