Overige evenementen

Wittem-UITVERKOCHT Bevrijdingsconcert

Vrijdag, 13. September 2019, 19:00
 

Bevrijdingsconcert, georganiseerd door CultuurFonds Wittem, UITVERKOCHT

In de grote Gerarduskapel van Klooster Wittem wordt op vrijdag 13 september het bevrijdingsconcert van de gemeente Gulpen-Wittem gehouden. Aan het concert, dat georganiseerd wordt door CultuurFonds Wittem, werken bijna honderd zangers en muzikanten mee. Dankzij de ondersteuning van de gemeente en enkele sponsoren kan dit bijzondere concert gratis worden aangeboden, al is een vrije gave na afloop van het concert uiteraard zeer welkom. De muziekavond begint om 19.45 uur, de Gerarduskapel gaat om 19.00 uur open. De kaartjes zijn gratis, maar reserveren is verplicht. Dat kan via 06-10212183 of (bij voorkeur) via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aan het concert wordt meegewerkt door Brassband Limburg, Kamerkoor Cantate (foto links) uit Venlo, mannenkoor Beeker Liedertafel uit Beek, Duo Tarantelle (foto onder) , solisten en vertellers. Het concert wordt onder meer bijgewoond door een aantal Engelse en Amerikaase gasten, familie van veteranen die aan het einde van de oorlog in deze regio hebben gevochten.

,,Het concert, dat ‘Leven in Vrijheid’ als titel heeft meegekregen, bestaat uit twee delen die erg verschillend van aard zijn”, zegt voorzitter Jef Brauers van CultuurFonds Wittem.

,,Voor de pauze gaan we vooral ‘herdenken’. Dat gebeurt met composities die vrijwel allemaal te maken hebben met ingrijpende gebeurtenissen als oorlog, en verlies van vrijheid. Er klinkt dan muziek van onder meer John Williams, Elisa Gilkynson en Karl Jenkins. In het tweede gedeelte wordt het repertoire feestelijker, de bevrijding is immers een feit en dat merk je ook aan de muziek van bijvoorbeeld Glenn Miller, John Lennon en vele anderen. Veel afwisseling, met kwalitatief uitstekende composities”.

Volgens de voorzitter is er zeer grote belangstelling voor het bevrijdingsconcert. ,,We kunnen om een en ander logistiek goed te verwerken bij dit concert niet meer dan 375 bezoekers ontvangen. We moeten immers de koren en de brassband ook voldoende ruimte geven. Inmiddels zijn er al ruim 300 kaarten gereserveerd, inclusief vijftig kaarten voor eregasten onder wie familieleden van Amerikaanse en Engelse veteranen. Wie er bij wil zijn op die 13de september, moet dus echt snel handelen!”

Dankzij de royale bijdrage van de gemeente Gulpen-Wittem en enkele andere grote sponsoren kan het CultuurFonds Wittem dit concert gratis aanbieden. Een vrije gave na afloop van het concert is uiteraard wel zeer welkom!
Omdat de organisatie zicht moet hebben op het aantal bezoekers is vooraf reserveren verplicht. Zonder aanmelding kunnen wij geen zitplaats garanderen. Er zijn 350 kaarten beschikbaar; het gaat daarbij om vrije zitplaatsen. Dus simpel gezegd: de kaartjes zijn gratis, maar u moet wel reserveren.

Dat kan uitsluitend via 06-10218383 of (bij voorkeur) via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Het concert is de opmaat van een groot aantal activiteiten die in de periode tot aan 5 mei 2020 (de dag waarop héél Nederland deze mijlpaal viert) in Gulpen-Wittem worden gehouden. Op zaterdag 14 september is er in diverse kerkdorpen van de gemeente van alles te doen. Ook is er een toertocht met historische legervoertuigen die langs alle dorpen voert en waarbij ook Engelse en Amerikaanse gasten aanwezig zijn. Verder zijn er de komende maanden lezingen, schoolconcerten, excursies en diverse activiteiten voor jongeren georganiseerd. De twee lokale bierbrouwerijen, Brand en Gulpener, brouwen speciaal voor dit bevrijdingsjaar een speciaal vrijheidsbier waarover later meer informatie volgt. Het jaar wordt in april 2020 afgesloten met het ‘Remember 1944’-weekend in Nijswiller.

 
Locatie : Klooster Wittem
Wittemer Allee 32
Wittem

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.