Overige evenementen

Gulpen--Vioolrecital bij Stichting Gulpen Klassiek

Zondag, 7. Januari 2018, 11:30
 

Zondag 7 Januari is het podium voor Maya Levy, viool, en Matthieu Idmtal, piano. Maya Levi is een jonge violiste van Frans-Belgische afkomst , die tegenwoordig werkzaam is in Wenen. Matthieu Idmtal, een poëet aan het klavier, is een vaste waarde op binnen-en buitenlandse podia. Het duo werd in België onlangs uitgeroepen tot de ‘’supernova van 2017’’.

 

Bij dezen nodigen wij u uit tot het bijwonen van een concert door Maya Levi, viool, en Matthieu Idmtal, piano, op zondag 7 januari 2018

Op het programma staan werken van W.A. Mozart (Sonate KV 301), A. Khatchaturian (Sonate op.1) en E.Grieg (Sonate nr. 3, op. 15)

 

Maya Levi (1997), van Frans-Belgische afkomst, begon op 4-jarige leeftijd met vioolles bij Bernadette Jansen en vervolgde haar studie bij Igor Tkatchouk te Moskou. Zij werkt sinds 2013 samen met Boris Kuschnir te Wenen. Zij volgde verschillende masterclasses, o.a. bij J. Epstein, P. Vernikov en R. Capuçon, won veel prijzen tijdens internationale competities (Parijs, Stockholm en Moskou) en wordt regelmatig gevraagd om op muziekfestivals te spelen in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Zij werkte samen met grote dirigenten en werd begeleid door talloze orkesten in België, Italië, Rusland en Israël. Sinds 2013 vormt Maya een duo met Matthieu Idmtal. Zij is ook de violiste van het Trio Carlo Van Neste, dat verder bestaat uit Karin Lechner, piano, en Alexandre Bebrus, cello. Maya Levi bespeelt een Enrico Cerrati – viool, in 1851 vervaardigd te Cremona.

Matthieu Idmtal (Brussel, 1988), een poëet aan het klavier, begon op 7-jarige leeftijd met piano spelen en volgde zijn eerste lessen bij Frima Nakimovitch. Momenteel studeert hij aan het Conservatorium van Gent bij Vitaly Samshko. Matthieu nam reeds deel aan diverse wedstrijden, waarbij hij diverse prijzen won. De voorbije jaren was hij te gast op de voornaamste Belgische podia en speelde hij op internationale festivals in België, Frankrijk en Zwitserland. Ook is hij een veelgevraagde partner voor het spelen van kamermuziek. Zo vormt hij een succesvol pianoduo met de Ukraïnse pianiste Anastasia Kozhushko en sinds meer dan vier jaar vormt hij een

duo met de violiste Maya Levi. Het duo Levy – Idmtal werd recentelijk uitgeroepen tot ‘’Supernova 2017’’, een prijs van de Belgische muziekpers en de Belgische muziekprogrammeurs, een erkenning die het duo een concertreeks door het ganse land voor het seizoen 2017-2018 opleverde. In 2016 verscheen hun eerste cd met de integrale vioolsonates van E. Grieg.

Expositie Wim Smit

Van 7 t/m 31 januari 2018 zijn er schilderijen op linnen en panelen van Wim Smit (Amersfoort 1950, sinds 1979 woonachtig in Limburg.) te bezichtigen. Nadat hij al zijn hele loopbaan met verf en kleur op het commerciële en design vlak bezig is geweest, is hij sinds zijn pensionering op een nieuwe, creatieve manier met de hem vertrouwde materie, acryl, alkyd en hybrideverven, vulmiddelen, chamotte en vernissen aan het werk gegaan. Zo zijn z’n ‘’streekproducten’’ ontstaan: zeer tastbare creaties die geïnspireerd zijn door het lieflijk glooiende, verstilde landschap. Diverse tinten bepalen zijn palet, maar door de verrassende structuren in het oppervlak kent zijn werk ook een derde dimensie. Wim Smit heeft zo het bekende Limburgse landschap in een eigen stijl op een originele vorm gegeven. Inleiding door dhr. Wouter van Romondt

 

P.S. De concerten in maart en april vinden niet plaats op 8 maart en 8 april, zoals eerder vermeld, maar op 11 maart en 22 april 2018.

De concerten vinden altijd plaats op zondagmorgen in herberg De zwarte Ruiter, Markt 4 te Gulpen. Aanvang 11.30 uur.

De entree bedraagt € 15,00.
Behalve een gratis kop koffie vóór het concert ontvangt u tegen inlevering van een waardebon een gratis consumptie naar keuze (wijn, bier, koffie, thee of fris).
Deze bon blijft het gehele seizoen geldig.

Als u voor drie resp. zes concerten kaartjes reserveert, betaalt u € 37,50 (i.p.v. € 45,00) resp. € 75,00 (i.p.v. € 90,00).
U behoeft daarbij geen data op te geven; u kunt volstaan met het noemen van het aantal concerten dat u wilt bezoeken. Ons IBANnummer is: NL13 RABO 0198219806

 
Locatie : Herberg de Zwarte Ruiter
Markt 4
Gulpen
Limburg
6271 BD
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.