Overige evenementen

Eijsden--Een Romantische Avond met viool en piano

Zaterdag, 27. Januari 2018, 19:30
 

Op 27 januari zal om 19:30 Opus 16 Concerten hun eerste concert van het nieuwe jaar geven. Die avond zullen prijswinnend violist Edmund Chung en pianist Michelle Powell – beiden afkomstig uit Canada - samen optreden. Ze zullen Griegs stormachtige Sonata No.3 Op. 45 in c mineur opvoeren, evenals Mozarts rustige viool Sonata No. 21 in e mineur, K. 304 en de wonderschone serenade Liebesleid van Kreisler.

Vanuit haar standplaats Eijsden, treedt Powell op en geeft ze uitvoerig les door heel Europa. Chung zal afreizen vanuit Noorwegen om op deze speciale uitnodiging van Opus 16 in te gaan. Het duo ontmoette elkaar voor het eerst in Vancouver, Canada. Daar voerden ze afgelopen jaar Brahms g mineur piano kwartet op. Het evenement in het prachtige Ursulinenconvent in Eijsden zal zowel een hoog niveau van talent alsmede muzikale volwassenheid laten zien. Het duo zal hun krachten bundelen om er een avond van te maken om nooit te vergeten.

Michelle Powell, een Canadese concertpianiste, organiseert Opus 16 Concerten, vernoemd naar Rachmaninovs Opus 16, getiteld Musical Moments. Dit is een serie klassieke concerten in Eijsden en in Heythuysen. Met deze concerten wil zij jonge, excellente muzikanten presenteren in een kleine, intieme setting. De artiesten die met Michelle Powell samenwerken komen uit alle windstreken: van Oekraïne, Letland, Kroatië tot België, Canada en de VS. Met deze serie concerten hoopt Michelle Powell, tegenwoordig woonachtig in Nederland, luisteraars de kans te bieden te genieten van mooie muziek in een prachtige omgeving. Uiteraard met een drankje na afloop.

Edmund Chung leerde vioolspelen op vierjarige leeftijd. Toen hij zeven was begon hij met lessen van Shirley Givens aan de Juilliard School, op het niveau voorafgaand aan hoger onderwijs. Hij behaalde zijn bachelor- en masterdiploma met een beurs van de University of British Columbia, waar hij studeerde met professor David Gillham. Edmund won de eerste prijs bij de Hong Kong Young Artist Concerto Competition (1997), Canadian Music Competition (2008) en de Shean Strings Competition (2015). Hij speelde op muziekfestivals als Heifetz Institute, Orford Music, Greenwood en Le Domaine Forget. In masterclasses speelde hij voor Vadim Repin, Patrice Fontanarosa, Vadim Gluzman, Christian Tetzlaff en Miriam Fried. Momenteel is Edmund vervangend lid van het Vancouver Symphony Orchestra. Komend najaar zal hij de Grieg Academy in Bergen (Noorwegen) bijwonen om een International Diploma in Performance te behalen. Hij studeert met David Stewart, de concertmeester van het Bergen Philharmonic Orchestra, en Ricardo Odriozola.

Tickets: €12 (volwassene), €6 (kinderen/studenten tot 18 jaar) €25 (gezin)

 
Locatie : Ursulinenconvent
Breusterstraat 27
Eijsden
Limburg
6245EH
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.