Overige evenementen

Wittem--Lotte Walda and Friends

Vrijdag, 20. April 2018, 20:00
 
Lotte-Walda-e1496087157296.png

 

Lotte Walda komt uit Heerlen en geldt als een van de talentvolste singer/songwriters van ons land. Ze timmert al enkele jaren fors aan de weg en haar geweldige live-optredens hebben haar in korte tijd een grote schare fans opgeleverd. Ze trad intussen met groot succes op bij een aantal grote festivals, won de Pinkpop Cover Contest, speelde in Frankrijk en in Curacao, en is in enkele jaren uitgegroeid tot een gekende naam. Landelijk werd ze bekend door haar deelname aan de talentenjacht van Giel Beelen. Bij ruim 1200 inzendingen slaagde Lotte er in om in het elftal te komen, dat de finale ging ‘spelen’. Het leverde haar onder meer optredens op in De Wereld Draait Door (Tea, candles and wine) en in Paradiso (met Douwe Bob zong ze daar het zelfgeschreven The days in september). Maar net zo goed stapt Lotte in een busje om door Frankrijk te toeren om dan midden op het plein in stad of dorp lekker in haar eentje te gaan zingen.
Lotte Walda beschrijft haar muziek als puur, eerlijk en recht uit het hart geschreven. ,,De teksten die ik schrijf, gaan over onderwerpen waar ik mensen mee probeer te inspireren. Die inspiratie vind ik zelf elke dag opnieuw in de wereld om mij heen”, zegt Lotte er zelf van. ,,Het leukste is om van die ''eye-opener'' dan vervolgens teksten te maken. Daarbij kan alles voorbij komen: vrijheid, het kind in jezelf terugvinden of je dromen achterna gaan. Door me kwetsbaar op te stellen in mijn hele opstelling en in mijn muziek kán ik ook niets anders dan mezelf zijn; zingen doe ik altijd met gevoel”.
In de Kloosterbibliotheek Wittem zingt Lotte uiteraard een aantal van haar prachtige eigen nummers, maar ze zingt ook graag nummers van Melanie Safka, Joni Mitchell en Janis Joplin, zangeressen die haar hebben geïnspireerd. ,,Ik kan me heel erg vinden in de puurheid van deze artiesten”.

Entree 12,00 Reserveren 043-8513101 of 043-4501741

www.kloosterwittem.nl

 

 

 
Locatie : Klooster Wittem
Wittemer Allee 32
Wittem

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.